Powder brows

Bij Powder brows wordt er met een naald pigment in de huid gebracht om tot een poeder achtig effect te komen. Powder brows is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up (PMU). Bij Ombre Powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.


Verschil tussen Microblading en Powder brows:

Vaak verwarren mensen de verschillende PMU technieken die er zijn. Het verschil ligt ‘m in de manier waarop ze worden aangebracht. Terwijl Microblading het zetten is van kleine krasjes in de huid waardoor dit lijkt op haartjes en staan omber brows of Powder brows bekend om het poederachtige effect. Beide technieken zijn semi permanent en zul je na 1,5 jaar moeten bijwerken.


Voordelen:

 • geschikt voor alle huidtype
 • heel natuurlijk poedereffect/haareffect
 • wakker worden met perfecte wenkbrauwen
 • geen beschadiging in de huid
 • zeer goed toe te passen
 • bijna geen roodheid of zwelling
 • geen kale plekken 
 • geen littekens

 

Nabehandeling:

Vermijd de eerste 5 dagen contact water, zoals tijdens het douchen de wenkbrauwen niet nat maken en maak geen gebruik van de sauna en zwembad.


Het liefst de hele week zo droog mogelijk houden.
De eerste 14 dagen niet blootstellen aan direct zonlicht. Zonlicht kan de kleur sneller laten vervagen dus gebruik altijd een hoge zonbescherming en hoe minder zon hoe meer je kan genieten van jouw PMU!


Wij zijn GGD goedgekeurd en ANBOS geregistreerd.


Let op!

 • Ga nooit onder de zonnebank voor en na (6 weken) een behandeling
 • Als je medicatie in neemt zoals bloedeverdunners, neem eerst contact op met de huisarts
 • Vraag aan de huisarts voor verdovingscréme wat je 1 uur van te voren zelf kunt aanbrengen


Behandelingen en prijzen Power brows

Nieuwe behandeling (incl 2e behandeling na 6 tot 8 weken) €401,00
Touch up behandeling (binnen 2 jaar) €196,00
Touch up behandeling (binnen 6 maanden) €101,00

Direct boeken

 

Waarom?

 • Je hoeft niet meer dagelijks je wenkbrauwen bij te tekenen of in te vullen
 • Je hebt altijd een stralende blik, ook na het wakker worden, en zelfs na het zwemmen of sporten
 • Elk haartje dat mist wordt individueel getekend, dit zorgt het voor het meest natuurlijke resultaat
 • Het aanbrengen in de juiste kleur, vorm en haargroeirichting gebeurt zorgvuldig, met alle aandacht

Microblading geeft een open blik en kan een liftend effect geven. De houdbaarheid van het pigment hangt af van je huidtype en levenswijze (veel zonnen, cosmetische behandelingen, enz.). Om het optimale resultaat het best te behouden raden wij aan om regelmatig, gemiddeld elke 18 tot 24 maanden, een touch-up behandeling uit te laten voeren. De resultaten van een behandeling blijven één tot twee jaar zichtbaar!!

De behandeling

De eerste behandeling duurt ongeveer twee uur. We starten met een intake waarin we jouw wensen bespreken. Daarnaast bekijken we samen of de huid geschikt is voor microblading. We vinden het erg belangrijk om een eerlijk advies te geven over het te verwachten resultaat. Soms is de huid niet geschikt voor de hair-stroke techniek, bijvoorbeeld wanneer de huid erg dun is, of als je eczeem of andere huidproblemen hebt. Na de intake gaan we de wenkbrauwen tekenen. Dit is het belangrijkste onderdeel van de behandeling en kan soms best wat tijd in beslag nemen. Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, vandaar dat we altijd rekening houden met de gezichtscontour, de botstructuur en de groeirichting van de eigen wenkbrauw.

Wij bieden één of twee opfrisbehandelingen aan voor het langst mogelijke resultaat. Niet iedereen heeft een opfrisbehandeling nodig. Wij volgen de hygiënische standaards en regels van de GGD.

Na de behandeling

Na de behandeling zijn de wenkbrauwen rood en is er vaak sprake van een lichte zwelling. Dit trekt meestal na een paar uur weg. Als het gebied na de behandeling gezwollen is kan je het koelen met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue of doek tussen om de huid droog te houden. Het is heel belangrijk om jouw wenkbrauwen ongeveer zeven dagen zo droog mogelijk te houden, dit bevordert het genezingsproces en het uiteindelijke resultaat.

Na de behandeling mag er tien dagen niets op de behandelde huid gesmeerd worden; geen crèmes, geen water, geen make-up, geen lotion, geen potlood etc. Wel kun je, om de huid droog te houden, voor het douchen een dun laagje vaseline aanbrengen en deze na het douchen voorzichtig verwijderen. Op de wenkbrauwen komt een dunne korst. Deze mag je niet beschadigen. Na ongeveer een week laat de korst los en is het resultaat optimaal. Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling.

De kleur zal 30% tot 40% zachter worden na drie tot dertig dagen. Na vier tot zes weken kun je terugkomen voor een herhaalbehandeling. Tijdens deze behandeling kunnen we de kleurintensiteit nog iets omhoog halen en eventueel wat bijwerken. Het resultaat houdt 12 tot 18 maanden aan, daarna begint het pigment langzaam terug te lopen en kun je een afspraak maken voor een touch-up.